LLT 1

LLT 1

44

Under den gångna helgen gick det första landslagstestet av stapel uppe på Alvestas Jaktskytteklubbs banor. Från klubben hade vi fyra representanter Mathilda Lishöj i damklassen, Emil Bagger-J i juniorklassen, Niclas Boo i seniorklass och Göran Boo i 60+ klassen.

Lördagen inleddes på vanliga vis med nationalsång och flagghissning följt av information om skjuttider och lite andra praktiska detaljer.

En liten kylig morgon gick snabbt över till en varm och stilla dag vilket till synes skulle leda till höga resultat men verkligheten var en annan för många. Även för klubbens junior var det så i sin första serie som blev 18 träff, men efter det tog Emil tag i sitt skytte och fick ihop 85 träff första dagen och placerade sig på en andraplats i juniorklassen.

Mathilda som har visat mycket fin form tidigare under säsongen hade lite svårt att riktigt nå sin ”nivå” som hon visat innan men hon slutade på 82 träff och en tredjeplats bland damerna efter första dagen.

Niclas gjorde en bra insats första dagen med 93 träff och placerad sig på en delad tredjeplats inför andra dagen.

Göran sköt 84 träff och placerad sig på en delad sjundeplats i 60+ och hela sex duvor från pallplats.

llt1-2

Andra dagen inleddes med lite oro eftersom det till en början inte fanns någon ström ut till banorna och kastarna men problemet blev löst innan det hann inverka på tidsplaneringen något, det tackar vi för! Precis som lördagen rådde samma väderförhållande även under söndagen.

Efter andra dagens första serie hade Mathilda två duvor upp till första platsen och det krävdes en mycket bra sista serie i tävlingen som hon skulle knippa guldet och det var just vad hon gjorde. Med en 25:a säkrade hon guldet med en duva i en damklass med flera välmeriterade skyttar och fick ett slutresultat på 128 träff.

I den efterföljande fristående finalen fullkomligt krossade hon motståndet. För Emils del krävdes det en 25:a i sista serien för att ha en chans till ta hem segern i klassen men så blev inte fallet och hans slutresultat blev tillslut 131 träff. En andraplats för Strövelstorps junior blev det, men en delad första plats i den fristående finalen.

Niclas fick inte med sig de träffarna som behövdes i de sista två serierna för att kunna slåss om medaljerna och slutade sexa på 138träff. Niclas gick dock vidare till ”sudden” om finalplats men förlorade dessvärre vilket ledde till den första seniorfinalen på länge där inte N.Boo var med.

Göran hade inte den bästa av dagar och kunde inte plocka in några duvor på de i ledningen och slutade på en tiondeplats med ett slutresultat på 122 träff.

llt1-3

llt1-5

Kommentarer är stängda.