LLT 2

LLT 2

llt2-1

Ännu en gång hade Strövelstorp representanter på Sveriges andra landslagstest i Gnosjö i följande klasser, Mathilda Lishöj i damklassen, Emil Bagger-J i juniorklassen, Niclas Boo i seniorklassen och Göran Boo i 60+klassen.

 

llt2-4
Efter en mycket bra genomgång av tävlingsledaren och nationalsången i kör så var det dags att inleda tävlingen. Lite mulet och små kyligt väder höll i sig under förmiddagen och fram emot eftermiddagen blev det lite varmare samt med en tilltagande vind.

Först ut var vår junior Emil som inför sin första serie var så när en 25:a man kan vara i första serien fast efter att nerverna spelat sitt spratt på sista duvan fick han nöja sig med en 24-serie. Därefter hade han lite svårt att få skyttet att stämma precis som många andra här men fick ihop 87 första dagen och placerade sig etta i juniorklassen med 11 duvors ledning.

Mathilda hade lite tävlingsnerver i första serien men blev bättre i serierna efteråt. Efter att ha ”mjölat” ner två 25or på raken hade hon efter den första dagen det näst bästa resultatet över alla klasser med 94 träff och tog första platsen i beslag med hela 6 duvor ner till andraplatsen.

Niclas hade inte en av sina bättre dagar, ett bössbyte och fortfarande lite för många duvor som seglade iväg oskadda under serierna fick han till slut nöja sig med 88 träff första dagen och en delad sjundeplats i seniorklassen.

Göran visade att sakta men säkert så kommer han tillbaka till toppen men fortfarande har han problem med platta 1 där han la majoriteten av sina bommar. Ett resultat på 81träff och en sjundeplats i 60+klassen blev det för Göran första dagen.

Söndagen bjöd under morgonen också på lite kyligt väder med svag vind men framåt eftermiddagen blev det varmare skjutväder.

Emil hade stabilare skytte andra dagen och efter finalen hade han segrat med hela 24 duvor i juniorklassen och tagit hem sin första seger på ett landslagstest. Mathilda sköt ytterligare en 25a under första serien på andra dagen och hade då lyckats träffa hela 75 duvor på raken! En otrolig prestation! Efter en final som hon ledde stort inför vann hon till slut damklassen med 13 duvor och ett slutresultat på 164/175 vilket var tävlingens nästa högsta resultat i samtliga klasser.

Niclas levererade inte heller idag på den nivån som krävdes för att vara i toppen och hamnade just utanför finalen och placerade sig sexa. Vi får hoppas att trenden utav att Niclas inte är i final blir kortvarig.

Hans far Göran däremot sköt upp sig så pass att han fick en finalplats och slutade till sist femma där. Strövelstorps representanter får tacka Gnosjöortens JVF för en välorganiserad och en väl genomförd tävling och hoppas fler klubbar kan ta efter er när de själva arrangerar tävlingar.

llt2-2

llt2-3

Kommentarer är stängda.